Veel gestelde vragenWat is grondverf?
Grondverf is een eerste laag op een ondergrond (substraat) die zorgt voor een optimale hechting tussen de ondergrond en de volgende (lak- of lijm)lagen.
Grondverven kunnen speciale eigenschappen hebben die de ondergrond egaliseren, of voorkomen dat de ondergrond oplost, er vocht binnendringt, uv-licht passeert of dat de ondergrond oxideert.

Wat is structuurverf?
Structuurverf is een latex muurverf waarin kwartskorrels zijn verwerkt. De dikte van deze korrels bepaalt dus de structuur. Dit soort verf kan worden gebruikt om kleine oneffenheden in muren te verbergen. Het nadeel is dat als u later besluit iets anders op de muur aan te brengen, de structuurverf eerst moet worden verwijderd.

Wat is de functie van een schilder?
De schilder schildert onderdelen van een gebouw of constructie om het te beschermen tegen corrosie, weersinvloeden en andere agressieve vormen van aantasting van de ondergrond. Het materiaal kan variŽren van hout, steen en metaal tot kunststoffen.
Schilderen heeft tevens de functie om de ondergronden welke worden geschilderd te verfraaien door met de kleuren te werken.
Schilderen kan ook dienen om iets te signaleren, er de aandacht op te vestigen. Denken we hier bijvoorbeeld aan gele buizen die aangeven dat deze voor gas zijn. Het is tevens de aangewezen manier van verfraaiing, omdat verf in een veelheid aan kleuren geleverd wordt. Ook een transparante afwerking met lak of beits kan deze vakman verzorgen.
Het laatste doet men als het onderliggende materiaal te mooi of te kostbaar is om met een kleurlaag te verbergen. Naast schilderen houdt hij zich vaak ook nog bezig met behangen, structuren en glas zetten.

Hoe vaak dien ik mijn schilderswerk te onderhouden?
U dient minimaal 1x per jaar uw werk, zoals muren of kozijnen schoon te maken en te controleren. Hierbij dient u ook te letten op barstjes, scheuren of andere beschadigingen.

Kan en mag een winterschilder wel in de winter schilderen?
Winterschilders zijn in staat om de weercondities in de gaten te houden. Indien het weer te slecht is om te werken, dan zal hij of zij de werkzaamheden op een ander moment inplannen. Het schilderwerk in de winter, is van dezelfde kwaliteit als in de zomer.

Welke kleuren zijn het beste voor schilderwerk buiten?
Lichte kleuren weerkaatsen het zonlicht en nemen daardoor minder warmte op. Donkere kleuren absorberen meer zonlicht en worden dus warmer, waardoor de kans op barsten en bladderen van de verf groter wordt. Veel gebruikte kleuren voor buiten zijn RAL 9001 (creme), RAL 9010 (bijna wit) en RAL 6012 (donker groen).

Kan ik korting ontvangen in de winter op binnen werkzaamheden?
Dat hangt ervan af of het betreffende schildersbedrijf kortingen verleend in de winter. En of deze specifiek voor buiten werkzaamheden worden gegeven. U kunt bij de offerte aanvraag aangeven dat u op zoek bent naar een vakschilder die kortingen verleend. Ook kunt u bij uw gemeente mogelijk subsidie aanvragen.